Updates van het Nicolaas

De voorlichting is in volle gang

Zit je in groep 8 en heb je interesse voor het St. Nicolaaslyceum? Lees hier wanneer de voorlichting bij ons plaatsvindt. Houd vooral de updates op deze pagina goed in de gaten.

 

Andere aanpak vanwege corona

We zijn elk jaar weer ontzettend blij als we 8e groepers en hun ouders op onze school mogen verwelkomen! We vinden het dus jammer dat we vanwege corona minder mensen op het St. Nicolaaslyceum kunnen ontvangen. Met webinars, deze website, vlogs en proeflessen hopen we toch een goed beeld te geven.

Algemene voorlichtingsavonden

Voor ouders en kinderen in groep 8 organiseren we op  12, 21 en 27 januari een online voorlichtingsavond. Elke avond heeft twee rondes (19.00 en 20.30 uur). Onze rector, de afdelingsleider van de eerste klas en een leerling uit de bovenbouw vertellen dan wat over het St. Nicolaaslyceum. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.

Geef je hier op > 

Voorlichting profielklassen

Op het Nicolaas kunnen eersteklassers kiezen voor een gewone havo/vwo- of vwo-klas óf voor een van onze profielklassen: het tweetalig onderwijs (TTO), de cultuur+klas en de sport+klas.

In onze papieren folder staat nog dat we op 10 februari 2021 een adviesmiddag over de profielklassen organiseren. Deze gaat helaas niet door. Voor leerlingen (en hun ouders) die interesse hebben in een profielklas, organiseren we wél de volgende webinars:

  • Tweetalig onderwijs: was op 19 januari, kijk het webinar hier terug
  • Cultuur+klas (havo/vwo): dinsdag 26 januari (19.00 uur)
  • Sport+klas (vwo): dinsdag 2 februari (19.00 uur)

Geef je hier op > 

Lesjesdag

Op zaterdag 6 maart hopen we 8e groepers de gelegenheid te kunnen geven een aantal proeflesjes te volgen op onze school.

Wat houdt het in?
Bij aankomst word je in een groep ingedeeld en zal een leerling van het Nicolaas je naar je lessen begeleiden. Zo leer je meteen het gebouw kennen. Je ouders kunnen helaas niet mee naar binnen, maar zij kunnen wellicht een wandeling maken door het mooie Beatrixpark. Het programma duurt ongeveer één uur. Je kunt bij je aanmelding aangeven of je interesse hebt in TTO. We gaan dan ons best doen om je een les in het Engels te laten volgen. De vakken kun je niet kiezen: wát je gaat leren, is dus een verrassing.

Inschrijven
De inschrijving start op maandag 1 februari, dan vind je hier een link naar een inschrijfformulier.

Omdat alle veiligheidsregels continu veranderen, is alles nog onder voorbehoud. Houd deze pagina daarom goed in de gaten voor actuele informatie.
Hebt u als ouder een dringende vraag?
Stuur dan een mail naar Renske Dahlhaus, afdelingsleider van de eerste klas.