Updates van het Nicolaas

Blik op het buitenland

Ons onderwijs biedt ambitieuze leerlingen een rugzak vol internationale bagage. Handig als je na het Nicolaas in het buitenland wil gaan studeren. Of als je hoopt op een mooie baan bij een multinational.

Internationaal programma

In de onderbouw kun je bij ons tweetalig onderwijs volgen. Want als je goed Engels spreekt, kun je je veel beter redden in de wereld. Wil je daarna een stap verder in de bovenbouw? Dan hebben we op de havo het programma Havo International Class (HIC) en op het vwo het programma International Stream. 

Voor wie?

  • Als je in de bovenbouw uitgedaagd wilt worden en veel extra lessen aan kunt.
  • Als je je graag laat onderdompelen in andere culturen.
  • Als je wil begrijpen wat er in andere landen gebeurt.
  • Als je (bijna) net zo goed Engels wil leren spreken en schrijven als een native speaker.
  • Als je analytisch wil leren denken.
  • Als je denkt aan een studie in het buitenland of een baan waarbij je veel moet reizen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over International Stream of de Havo International Class (HIC)? Neem contact op met je mentor!

En als je dit niet kiest?

Dan leer je nog steeds veel over de wereld! In onze lessen gaat het namelijk vaak over wat er in de maatschappij gebeurt. Je ontmoet ook mensen uit andere landen, via digitale projecten, stages, reizen en lezingen. Zo ontwikkelt iedere leerling zich bij ons tot een jonge wereldburger.

Duits of Frans certificaat

In ons tweetalig onderwijs en het internationale bovenbouwprogramma staat het Engels centraal. Maar wist je dat je ook bij Duits of Frans meer uren kunt volgen? Zo word je extra goed in luisteren, lezen, schrijven én spreken in die taal.

Samen met het Goethe Institut bieden we leerlingen de kans een officieel Goethe-certificaat voor Duits te halen. Dit diploma (niveau A2 of B1) wordt in heel Europa erkend. Verder hebben tweetalige leerlingen de mogelijkheid om Duits op een hoger niveau te volgen.

Ook bij Frans kun je kiezen voor een extra uitdaging. Je kunt namelijk een internationaal erkend diploma halen op A2- of B1-niveau: het Diplôme Élémentaire de Langue Française ofwel DELF Scolaire Junior. Hierbij werken we samen met het Institut Français. Heb je interesse, dan stellen we via een intakegesprek en een taaltest vast wat je motivatie en niveau zijn.

Meer weten? Vraag het aan je docent Duits of Frans of aan je mentor.

DELF Scolaire Junior_St. Nicolaaslyceum